Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä
minusta
Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä

Viime vuosina on huomattu vanhan korjaamisen edut, kun kestävä kehitys on tullut yhdeksi arvoistamme. Olemassa olevaa materiaalia on hyvä koettaa ennemminkin korjata kuin purkaa kokonaan ja hävittää. Tämä pätee hyvin erilaisissa kodin remonttihankkeissa, kuten kylpyhuone- tai keittiöremontissa. Jos olet kiinnostunut vanhan korjaamisesta, tervetuloa blogin pariin. Paitsi korjaamista, voimme tehdä myös entisöintiä. Korjaaminen tarkoittaa, että esineen jokin rikkoutunut osa tai toiminto halutaan saada kuntoon ja ehkäpä uuden näköiseksi. Entisöinti puolestaan keskittyy siihen, että esine saadaan takaisin mahdollisimman lähelle sen alkuperäistä ulkonäköä ja toimintaa. Entisöinnissä on tärkeää käyttää esimerkiksi vanhoja maalausmenetelmiä sen sijaan, että turvauduttaisiin uusimpaan teknologiaan. Molemmissa on kuitenkin yhteisenä piirteenä, että vanha esine tai kohde pyritään saamaan uudelleen käyttöön, joko uudistettuna tai alkuperäisen näköisenä. Antoisia lukuhetkiä blogin parissa. Myös kommentointi on tervetullutta.

Kategoriat
tag

Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä

Lämmin talvisäilytys veneelle – turvallisuus on tärkeintä

Sean Palmer

Veneily on upea harrastus, mutta vaatii veneen omistajalta paljon aikaa ja omistautumista. Veneestä hyvin huolehtiminen kaikkina vuodenaikoina pitää veneen kunnossa ja lisää sen käyttöikää. Kun meri jäätyy ja talvi saapuu, talvisäilytys on myös tärkeä osa veneen huoltoa. Veneen talvisäilytyspaikka kannattaa miettiä huolella, sillä veneen pitkäaikainen säilytys kylmässä ja kosteassa ympäristössä voi aiheuttaa veneelle vahinkoa. Lämmin talvisäilytys veneelle on Suomen ilmastossa hyvä valinta. Tässä postauksessa käymme läpi, miten veneen talvisäilytys kannattaa tehdä ja mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon venettä talviteloille laittamisessa.

Veneen talviteloille laittaminen

Vene kannattaa nostaa talveksi ylös vedestä siihen tarkoitukseen tarkoitetulla laitteella. Kun vene on nostettu vedestä, kannattaa puhdistaa vene ja tarkistaa sen pohja. Veneestä kannattaa ottaa irtaimisto mukaan, kuten esimerkiksi patjat ja muut tekstiilit ja tarvikkeet, jotka voivat homehtua talven aikana tai eivät kestä kosteutta. Veneen säilytyspaikaksi kannattaa valita lämmin ja kuiva paikka, jossa vene on suojassa lialta ja lumelta. Jos venettä säilyttää ulkona, kannattaa varmistaa, että vene on peitetty hyvin talvisäilytyksen ajaksi ja että siihen ei pääse vettä, lunta tai jäätä. Veneen talvisäilytykseen on erilaisia vaihtoehtoja ja sen voi myös halutessaan jättää veteen. Muita säilytysvaihtoehtoja talven ajaksi ovat myös kylmäsäilytys, säilytys katoksen alla tai ulkosäilytys peitteen alla.

Lämmin talvisäilytys veneelle sopii monelle veneelle

Lämmin talvisäilytys on hyvä vaihtoehto veneelle, sillä silloin vene säilyy kuivana koko talvikauden. Lämmin talvisäilytys onkin nykypäivänä yleisin vaihtoehto veneelle ja yleensä talvisäilytyspaikat ovat hyvin huollettuja ja vartioituja paikkoja, jossa myös sisätilan ilmankosteus pyritään pitämään alhaisella tasolla. Jotta vene pysyy hyvässä kunnossa koko veneilykauden, on talvella hyvä tarkastaa vene ja tehdä kaikki tarvittavat kunnostus- ja huoltotyöt. Kun vene huolletaan kuntoon talvella, veneilykauden ulkopuolella, pysyy vene kunnossa koko vuoden ja keväällä pääsee aloittamaan veneilykauden huolettomasti.

Veneen talvisäilytys on tärkeä osa veneen huoltoa. Lämmin talvisäilytys on hyvä ratkaisu monille veneille. Veneen talvisäilytyksen huolellinen suunnittelu ja huolto on avain asemassa veneen hyvään kuntoon koko kauden ajan. Vene kannattaa puhdistaa, huoltaa ja korjata kaikki mahdolliset viat veneestä talven aikana, niin vene on valmis seuraavaan kesään heti, kun kevät aurinko paistaa ja sulattaa jäät.

Talvisäilytys veneelle Raisiossa meiltä: S-Marin Oy.


jaa