Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä
minusta
Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä

Viime vuosina on huomattu vanhan korjaamisen edut, kun kestävä kehitys on tullut yhdeksi arvoistamme. Olemassa olevaa materiaalia on hyvä koettaa ennemminkin korjata kuin purkaa kokonaan ja hävittää. Tämä pätee hyvin erilaisissa kodin remonttihankkeissa, kuten kylpyhuone- tai keittiöremontissa. Jos olet kiinnostunut vanhan korjaamisesta, tervetuloa blogin pariin. Paitsi korjaamista, voimme tehdä myös entisöintiä. Korjaaminen tarkoittaa, että esineen jokin rikkoutunut osa tai toiminto halutaan saada kuntoon ja ehkäpä uuden näköiseksi. Entisöinti puolestaan keskittyy siihen, että esine saadaan takaisin mahdollisimman lähelle sen alkuperäistä ulkonäköä ja toimintaa. Entisöinnissä on tärkeää käyttää esimerkiksi vanhoja maalausmenetelmiä sen sijaan, että turvauduttaisiin uusimpaan teknologiaan. Molemmissa on kuitenkin yhteisenä piirteenä, että vanha esine tai kohde pyritään saamaan uudelleen käyttöön, joko uudistettuna tai alkuperäisen näköisenä. Antoisia lukuhetkiä blogin parissa. Myös kommentointi on tervetullutta.

Kategoriat
tag

Milloin tarvitaan korjausta ja milloin entisöintiä

Lämmin talvisäilytys veneelle pitää veneen kunnossa

Sean Palmer

Lämpimän talvisäilytyksen tarve veneelle on tärkeää erityisesti alueilla, joilla talvet ovat ankaria ja jäisiä. Veneen asianmukainen säilyttäminen talvella voi suojata sitä kylmyydeltä, kosteudelta ja muilta haitallisilta ulkoisilta vaikutuksilta, jotka voivat vahingoittaa venettä ja sen osia. Alla on yleiskatsaus siitä, mitä tarkoittaa lämmin talvisäilytys veneelle.

Sisätilojen lämpötila ja kosteus

Lämpimässä talvisäilytyksessä vene sijoitetaan yleensä lämmitettyyn ja valvottuun sisätilaan, kuten lämmitettyyn varastoon tai halliin. Sisätilan lämpötilaa pidetään yleensä nollan yläpuolella, jotta estetään pakkasvauriot moottorille, putkistoille ja muille herkille osille. Lisäksi kosteuden hallinta on tärkeää, joten ilmanvaihto, joka pitää tilan kuivana ja sopiva lämpö ovat olennainen osa säilytystilan kosteudenhallintaa, jotta estetään homeen tai ruosteen muodostuminen veneen osiin.

Lämmin talvisäilytys veneelle - valmistelu ennen säilytystä

Ennen kuin vene sijoitetaan lämpimään talvisäilytykseen, on tärkeää valmistella se asianmukaisesti talvea varten. Tähän sisältyy moottorin ja muiden järjestelmien huolto, polttoaineen säilytyksen valmistelu (kuten polttoaineen lisäaineiden käyttö tai polttoaineen tyhjennys), jäähdytysjärjestelmän tyhjennys.

Suojus ja veneen peittäminen

Vaikka vene onkin lämpimässä tilassa, peittäminen voi auttaa suojamaan sitä pölyltä, lialta ja mahdollisilta vahingoilta. Veneen peittäminen asianmukaisella peitteellä tai suojakankaalla auttaa pitämään sen pinnat puhtaina ja suojattuina. Suojapeite voi olla valmistettu kestävästä ja hengittävästä materiaalista, joka suojaa pintaa naarmuilta ja hankaumilta sallien kuitenkin ilman kiertämisen välttäen kosteuden kerääntymistä.

Talvisäilytys veneelle  - valvonta ja huolto säilytyksen aikana

Vaikka vene onkin lämpimässä talvisäilytyksessä, säännöllinen valvonta ja tarvittavien huoltotoimenpiteiden tekeminen ovat edelleen tärkeitä. Tämä voi sisältää esimerkiksi tarkastuksia kosteuden ja lämpötilan suhteen, akun kunnon tarkistusta, pumppujen toiminnan testaamista ja mahdollisia korjaustoimenpiteitä, jos ongelmia ilmenee.

Säilytyksen kustannukset ja hyödyt

Lämpimässä talvisäilytyksessä on yleensä korkeammat kustannukset verrattuna ulkona tapahtuvaan säilytykseen. Kuitenkin sen tarjoama parempi suojaus voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä, välttäen kalliita korjauksia tai vaurioita, jotka voivat syntyä veneen altistuessa ankarille sääolosuhteille.

 

Yhteenveto

Lämpimässä talvisäilytyksessä veneellä on useita etuja, kuten parempi suojelu kylmyydeltä ja kosteudelta, mikä voi pidentää sen käyttöikää ja vähentää tarvetta korjauksille. Se tarjoaa myös mielenrauhaa veneen omistajille, kun he tietävät, että heidän omaisuutensa on hyvässä kunnossa talven yli.


jaa